top of page

Passend Lezen

Bibliotheken

Zij zorgen ervoor dat mensen met een leeshandicap alles kunnen blijven lezen wat ze willen. Met een zeer gevarieerd aanbod in aangepaste leesvormen: gesproken, grote letter, braille. U hoeft niet naar de Aangepast Lezen Bibliotheken toe te komen om Uw lectuur te lenen. U maakt gewoon thuis Uw keuze uit de catalogi. De materialen van Uw keuze worden portvrij toegestuurd. Dankzij de subsidie zijn de kosten van de diensten en producten altijd laag. Het lenen van boeken is kosteloos, de abonnementsprijzen van gesproken kranten en tijdschriften zijn bescheiden, voor gebruik van studie- en vaklectuur en van de elektronische diensten wordt een vaste eigen bijdrage gevraagd.

 

Aanbod

Ruim 55.000 gesproken boeken en meer dan 5.000 titels in braille: van ontspannende lectuur tot moderne en klassieke literatuur, informatieve boeken, romans en jeugdboeken, ook in vreemde talen.

 

Meer dan 400 kranten en tijdschriften in gesproken vorm, in braille of digitaal. Alle landelijke kranten, veel regionale dagbladen, familie en opiniebladen, tijdschriften over gezondheid, kunst en cultuur, sport, studie- en vakbladen, levensbeschouwelijke bladen, tijdschriften van verenigingen en organisaties en tijdschriften die speciaal samengesteld worden op bepaalde terreinen met artikelen uit diverse bronnen.

 

Voor iedereen die een opleiding of cursus volgt of moet bijblijven in zijn of haar vak, verzorgen de Aangepast Lezen Bibliotheken studiemateriaal in elke gewenste leesvorm. Veel is uit voorraad leverbaar en wat er niet is, wordt op bestelling gemaakt.

 

Er is bladmuziek op vele niveaus, voor uiteenlopende genres en instrumenten, in gesproken of vergrote vorm en in braille. Daarnaast veel boeken in aangepaste leesvorm over muziek en componisten.

 

Ook teksten voor persoonlijk gebruik, zoals gebruiksaanwijzingen, handleidingen, brochures, vergaderstukken en testamenten, worden op aanvraag omgezet in braille, grote letter, in gesproken of digitale vorm.

 

De Passend Lezen Bibliotheken kunnen tastbare kaarten en plattegronden maken van onder andere landen, steden en gebouwen. Mensen die blind of zeer slechtziend zijn kunnen zich met deze kaarten een beeld vormen van de omgeving en hun mobiliteit vergroten.

 

Via een toegankelijke website en een PC met aanpassing komt ook digitale lectuur en informatie binnen handbereik. Van kranten en tijdschriften tot informatie van de overheid en andere bronnen.

 

Kijk eens op www.passendlezen.nl

 

Aanpassingen aan de PC: lettervergroting, kunstmatige spraak, of een brailleleesregel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Passend lezen. 

 

Telefoon: 0703381500

 

Website: www.passendlezen.nl

bottom of page