top of page

Onthulling Maquette Markiezenhof


Cadeau van Lionsclub Scaldis aangeboden aan Bergen op Zoom. Donderdagmiddag is tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Markiezenhof de Maquette aangeboden aan de gemeenschap. Na het openingswoord door Evert Jan Slingenberg (voorzitter jubileumcommissie ) waarin hij de rol van Dick Westerhof als initiatiefnemer aanhaalde speelde pianist Bert van den Brink het nummer Ik zou wel eens willen Weten van Jules de Corte.

Vervolgens sprak Rik Lammens ( president tijdens het jubileumjaar ) vol lof over allen die dit hebben mogelijk gemaakt waaronder de sponsoren. Peter Bevers ( voorzitter van het Meeussenfonds ) verwoorde de geschiedenis van het fonds en zei dat zij graag hebben meegewerkt aan de totstandkoming van deze unieke Maquette. Kunstenaar Leo

n Vermunt liep het hele traject door waaraan hij, in opdracht van Lionsclub Scaldis, 850 uur heeft gewerkt. Na het Merck toch hoe Sterck begaf het gezelschap zich naar de binnenplaats waar Kees Spikker ( voorzitter van de stichting WéViGé ) de eer had om geassisteerd door Dick Westerhof de knopen van het cadeau kon losmaken om zo de Maquette te onthullen. De reacties waren overweldigend en werden ondersteund door een luid applaus. Hierna werd de Braille tekst voor gelezen die is aangebracht in brons met de Zeeridder en het logo van Lionsclub Scaldis. Na het dankwoord van burgemeester Frank Petter die typeerde dat visueel beperkten zien door tasten en horen sprak Kees Spikker zijn waardering uit voor het initiatief dat voor de doelgroep een duidelijk beeld schept van het Markiezenhof het is een ultiem voorbeeld van hoe participatie bedoeld is. De bijeenkomst werd afgesloten met een toost. Iedereen kan de Maquette vanaf nu gaan bewonderen. Ook was er een delegatie uit Oudenaarde van de kern Zustersteden aanwezig.


bottom of page