top of page

Expositie 'Voorbij ijdelheid, Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom'


Zilvertentoonstelling Bergen op Zoom

Bergen op Zoom is tot en met 29 oktober Bergen op Zilver in het kader van "Voorbij ijdelheid, Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom". Om ook blinden en slechtzienden de kans te geven van deze unieke tentoonstelling met vele verhaallijnen te genieten, organiseert het Markiezenhof 10 speciale rondleidingen.

Dat dit initiatief niet onopgemerkt bleef, bleek toen er massaal op dit initiatief gestemd werd en het Markiezenhof dit jaar als tweede voor de landelijke RAAKstimuleringsprijs eindigde. Nu worden de beloften waargemaakt in de vorm van speciale rondleidingen met zilveren voorwerpen die aangeraakt mogen worden, contextstukken, reliëftekeningen en speciaal opgeleide gidsen.

Op deze manier kunnen ook visueel beperkten genieten van de tentoonstelling ‘Voorbij ijdelheid. Zes eeuwen zilver in en rond Bergen op Zoom’ die op 20 mei door Alexander Pechtold werd geopend. In 16 verhaallijnen komt het resultaat uit recent onderzoek tot uiting

In de tentoonstelling. Vele zilverschatten (waaronder de 16e-eeuwse ringkraag uit het Rijksmuseum) zijn tentoongesteld in het Markiezenhof, Sint-Gertrudiskerk, Voormalige synagoge, Gevangenpoort en Ontmoetingskerk.

Dat het uniek is dat de topstukken uit binnen- en buitenland zijn samengebracht in Bergen op Zoom ondervinden nu ook blinden en slechtzienden. Voor hen organiseert het Markiezenhof 10 speciale rondleidingen met gids.

Deze zijn op:

23 en 25 juli

6 en 24 augustus

7 en 23 september en op

3 en 5 oktober

12:30 tot 14:30 uur.

Ook een bezoek aan het kermismuseum is mogelijk.

Visueel beperkten en hun begeleiders melden zich aan via

markiezenhof@bergenopzoom.nl of 0164 277070 ( van dinsdag t/m zondag)

Medewerking werd verleen

d door de stichting WéViGé Welzijn Visueel Gehandicapten.

Hoofdambassadeur toegankelijkheid Kees Spikker.

Ambassadeur Ciska Dons.


Commentaires


bottom of page